Friday, January 1, 2010

cerita semalaam dan impian 2010...

"segala Puji Dan Puja Hanya UntukMU Ya ALLAH"

Assalamualaikum w.b.t

Alhmadulillah... Tahun 2010 datang sudah.... doakan tahun ini, awal muharam ini, 2010 in iakan menjadi tahun yang bahagia untuk bro. tahun yang akan meningkatkan kualiti hidup bro dalam apa yang bro ingin buatkan.

tahun 2009...

tahun yang memenatkan...

bro berjawatan kali pertama di dalam satu persatuan berorientasikan ugama. Persatuan mahasiswa islam MSU.. dengan jawatan exco penerangan. Dalam tahun 2009... Bro banyak mencurahkan idea dan tenaga untuk persatuan Pmi,. ini berbeza dengan tahun2 yang lain, bro banyak menumpukan kekuatan bro kepada aktiviti2 teater.

Bro menjadi orang penting dalam menjalan berbelas2 program PMI. Timbalan pengarah Minggu penghayatan islam Msu.

Bro dalam persatuan berorientasikan kursus yang bro belajar memang x banyak. bro tahun ini hanya menjadi penyokong, pemikir dari belakang je untuk program "futsal pharmacy cup". bro menjadi exco keselamatan dan kelancaran majlis. Ramai yang tidak sedar bro mengambil jurusan farmasi. ramai yang ingat bro mengambil jurusan grafik, pengurusan. kerana apa???
mugnkin kerana gaya bro yang santai, banyak berpuisi, dan suka pada event management.

jika dalam family pulak.. bro sekarang da ada 2 anak buah... bulan 2 ari tu farhana anak kak ika pun lahir....:)

kak nong... akak yang cukup saya sayang berkawin...:) semoga dia bahagia...:)

KERETA BRO ILANG... KENE CURI...ADUS... KERETA FORD KUNING YANG MENJADI LAMBANG BRO KAT MSU,... TENGOK KETE TU ORANG DA TAU DA NI KETE BRO...

banyak dugaan pada 2009 ini. bro terjebak dalam masalah besar... maha besar... mungkiga ada yang mengataknanya malapetaka. ye... dugaan ini...fit nah ini, kesilapan ini. Alhamdulillah... bro dalam memperbetulkan semua nya... ramai jua yang masih menyebarkan fitnah, tapi bro tahu, "mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia, tampar pun tetap berkata2"


biarkan itu semua. yang bro tahu, sekarang bro seorang diri, bro x buat ape2 salah,... biar yang lama berlalu pergi...

bro tidak pandai nak bercerita panjang apa yang berlaku di 2009. tapi yang mengharukan bro... thun ini adlah tahun yang bermakna buat bro. kerana tahun ini bro berjaya juga memasuki alam praktikal. setelah dikutuk dan diperlekeh. bro dalam gak kuar dari dunia belajar yang tak sudah... ramai yang kata biasa la ni, orang lain pun dapat gak praktikal. TAPI bg bro yang selalu gagal. |matrik gagal dua kali| subjek melambak2 gagal|... bro dapat satu kepuasan bila bro dapat g praktikal... Seorang teman mengatakan "biarkan je mereka, janji knie bahagia" :)
bro sekang praktikal di Hospital Kuala Lumpur. unit urologi/nefrologi.

dalam dunia puisi pula,,, bro banyak join progam anjuran PENA, bro juara deklamasi sajak di msu dan kelab bro pernah dijemput membaca puisi di PENA, anggerik mall, muzium shah alam, rumah pena, kapar UPSI.

paling menarik, satu anjakan paradigma, bro sekarang sudah mempunyai syarikat. Syarikat bersama dengan seorang sahabat, Saiful arif(epul). Diberi nama ONE TOUCH CREW ENTERPRISE. Kami menumpukan untuk permulaan, pengeluaran baju muslimah yang murah dan berkualiti. banyak juga dugaan yang datang... langkah pertama sudah berjalan. semoga kami berdua kuat dlam langkah ini, bro banyak sangat lagi kena belajar. gase macam dungu gak dalam bisnes ni. doakan bro...:)

jika bila disebut thun baru. orang akan berbicara soal azam...
apa yang bro impikan dalam tahun ini...

- jika ni tahun bro meninggal, bro nak mati dalam iman. dalam redha Allah. tu impian pertama
-bro nak kembangkan bisnes bro. dan kurangkan ketidaktahuan bro dlam dunia marketing ini.
-bro nak hepikan mak dan abah.
-bro nak grade. ni utama gak ni... ada 5 bulan je lagi... dari jun 2010(10/06/2006) bro masuk msu...
-BRO NAK KURUS... bro nak turun berat badan... nak makan jus mate 5 tapi duit x cukup...hahaha. kawan jual tp mahal la... kumpul duit dulu... tengok ubat banyak2 kat pharmacy bro, bro memang takut... arap2 besday orang hadiahkan benda ni... hahaha,...
-doakan fitnah keatas bro akan berkurangan... mulut2 yang menyebar fitnah ni dibisukan...
- besday bro orang2 yang bro sayang wish...(ni pun impian ke) hehehe.... ingt semua... 03012010...

perjalanan itu jauh...
tapi mesti mulakan dengan langkah pertama
syurga itu manis
kena mulakan dengan mujahadah yang pahit...
Mencari Ketenangan Hakiki

Mencari Ketenangan Hakiki

3 comments:

 1. salam bro. Kami semua doakan bro makin mantap dalam apa jua bro rancang. Fi amanillah. Ingat bro..Allah ada..kengkawan pun ada. May Allah bless you bro. By the way, hepi future besday. ekeke.

  ReplyDelete
 2. Yang lepas jadikan kenangan dan iktibar....Kai...


  Orang Bijak ialah mendapat pengajaran daripada kesilapan orang lain

  Orang Pandai ialah mendapat pengajaran daripada kesilapan sendiri....

  Orang bodoh ialah org yang melakukan kesilapan dan tidak mengetahui dia melakukan kesilapan...

  ReplyDelete
 3. satu lagi kai, jangan lupa lak jenguh kak ika berpantang nanti...dah dekat sangat ni..

  Kak Un

  ReplyDelete